Güven, Almanya sıvı gübre pazarında yükseliyor

50 yıldır İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde  faaliyet gösteren hazır beton, çimento, hafriyat ve gıda nakliyesinde kullanılmak üzere ürettiği araçlarla adından her zaman başarıyla söz ettiren ülkemizin gururu  silobas firması  Güven, küresel pazarda rekabet etmeye ve ürettiği  nitelikli araçları dünyanın her köşesine göndermeye  devam ediyor.

default

2024 yılında özellikle Avrupa’ya ürettiği organik sıvı gübre silobaslarıyla göz dolduran firma, Almanya’nın  Bavyera eyaletindeki Münih şehrinde faaliyet gösteren ve bölgenin en büyük tarım firmalarından olan Herr Riedl Transport GmbH firmasına (5 adet) O4 sınıfı Yarı-Römork  sıvı gübre silobasını teslim etti.

Güven’in Avrupa’daki sıvı gübre silobası bayiisi SIGA GmbH aracılığı ile Almanya firmasına satışını gerçekleştirdiği sıvı gübre silobasının kazanı  30metreküp hacminde ve 4mm sac kalınlığında  304L  kalite Krom sacdan imal edildi. Tesisatındaki tüm malzemelerde krom ekipmanlar kullanıldı.

Avrupa’da ki sıvı gübre tankı satışlarında lider olan Güven, bu yılın birinci yarısında Almanya pazarında ki ortağı SIGA GmbH firmasına  yaptığı adetli satışlarla da  göz  doldurmaya başladı. Başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın diğer tarım ülkeleri konumundaki Hollanda, Fransa, Danimarka gibi ülkelere de satışı yapılan vakumlu sıvı gübre silobası için daha şimdiden yıl sonuna kadar siparişler verilmiş durumda.

Güven’in Avrupa sıvı gübre silobas bayiisi SIGA GmbH  sahibi  Mathias Herricks, ürünlerden çok memnun olduğunu ve her zaman kaliteli ürünler imal eden Güven ile çalışmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Almanya  ithal güllefass pazarında şu an 1 numara olan Güven ile daha uzun yıllar birlikte işbirliği yapacaklarını dile getiren SIGA GmbH firması yetkilisi Mathias Herricks,  30 m³ hacimli  sıvı gübre tanklarını  sebze & meyve & tahıl  üretimi yapılan  tarlalarda organik gübrenin daha geniş alanlara dağılması için kullanıldığını , böyle bir talebin Almanya’da ki  çiftçilerden ve tarımla uğraşan  firmalarından yoğun bir biçimde geldiğini  görünce hemen uygulamaya geçtiklerini ifade etti.

Güven’in Avrupa Satış Sorumlusu Makine Yüksek Mühendisi Mehmet Kirmit’in görüşleri şöyle:  “30m³ Sıvı Gübre Silobasın  yeni bir ürün olduğunu ve  Güven’in  mühendislik  tecrübesinin bir yansıması olarak Almanya tarım sektörüne katkı sunan bir ürün oldu.

3D bilgisayar teknolojisini kullanarak tasarım harikası ürünler yapan Güven bu konuda her zaman öncü konumda yer alıp ülkemizi başarıyla temsil etti.”

Özellikle yarı römork ürün gamında V tip silobas,millenium tip silobas ,damper,damper silobas, treylermikser v.s araçlar üreten firma Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Rusya, Ortadoğu, Türki Devletler pazarında hak ettiği yeri alıyor.

2025 yılında toplamda 600 adet silobas üretimi yapan firma, hali hazırda devam eden  13 bin metrekare yeni yatırım sahası ve yeni makine parkı ile yıllık üretim adedini 1000 adetlere çıkartmayı hedefliyor.