TREDER’den Ankara çıkarması

Treyler sektörünün tek temsilcisi olan Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), sektörün geleceğini şekillendirecek kritik konuları görüşmek üzere 9 Şubat tarihinde Ankara’da bir dizi üst düzey ziyarette bulundu.

TREDER Başkanı Seyit Arslan başkanlığındaki heyette; Genel Sekreter Göktan Güçlü, Teknik Komite Başkanı Fuat Erdem, Teknik Komite Başkan Yardımcısı Tanver Talas ve Basın Danışmanı Hasan Karakurt yer aldı.

Sanayi Bakan Yardımıcısı

Heyet, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Sekreteri Ahmet İhsan Şatır ve TSE Otomotiv Belgelendirme Grup Başkanı Volkan Bahşi ile bir araya geldi.

Ziyaretlerde treyler sektörünün güncel verileri ve sorunları aktarılırken, karayolu güvenliğini doğrudan ilgilendiren önemli bir başlık öne çıktı: Ekonomik ömrünü tamamlamış treylerlerin piyasadan çekilmesi. TREDER heyeti, eski araçların trafik güvenliği üzerindeki risklerine dikkat çekerek bu konuda atılabilecek adımları yetkililerle istişare etti.

TSE Genel Sekreter

Ayrıca görüşmelerde, sektörün en önemli buluşmalarından biri olan 8. Ağır Vasıta Treyler Zirvesi ile ilgili planlamalar ve beklentiler de ele alındı.